Какво е бебешка музика?

DSCF2810 copy - 900p
Това са развиващи музикални занимания в малки групи за родители и деца на възраст от 3 месеца до 3 години. Те са специално подготвени и поднесени по начин, който е занимателен и приятен за децата. Използват се дрънкалки, дървени кубчета, подходящи играчки.

В един музикален час динамично се редуват песни, танци, музикални игри, ритмологични занимания, слушане на музика. Основен акцент е поставен на музикалната анимация – или ритмичното свързване на движения с музика.
Още по темата

Защо да ходим на бебешка музика?

DSCF3118 copy - 900pЗа всяко дете музиката е естествен език на общуване, универсален начин за забавление и източник на положителни емоции. Всяко човешко същество е с позитивна нагласа към музиката, единственото изкуство за което няма граници и пречки за възприемането му от първия ден на съществуване на новия човек.

Развиващите музикални заниманията на „Бебешка музика” добавят и нещо много ценно към това естествено забавление за децата – развиване на различни умения.
Още по темата

Кой прави бебешка музика?

319901_10150260895704599_3835389_nОрганизатор и ръководител е Елица Ткачова, майка на 2 деца – Борис на 13 години и Валентина на 6 години. Музикален ентусиаст с афинитет към заниманията на родители и деца, създател на музикалните занимания „Бебешка музика” по примера на основателката на музикалната анимация в България – Мария Момирова. От 4 годишна свири на цигулка, а от 7 на пиано, по професия е ПР специалист.