За всяко дете музиката е естествен език на общуване, универсален начин за забавление и източник на положителни емоции. Всяко човешко същество е с позитивна нагласа към музиката, единственото изкуство за което няма граници и пречки за възприемането му от първия ден на съществуване на новия човек.

Развиващите музикални заниманията на „Бебешка музика” добавят и нещо много ценно към това естествено забавление за децата – развиване на различни умения:

• Обогатява емоционалните преживявания на децата – прави ги спокойни и позитивно настроени;
• Влияе върху интелектуалното развитие – като допълва изразните средства, с които децата могат да споделят своя вътрешен свят;
• Провокира творчеството на децата – носи им самочувствие и удовлетворение, особено когато развиват усета си за ритъм или се включват в музикалните изпълнения с движения на тялото, издаване на звуци и пеене;
• Стимулира езиковото развитие и речевия запас- децата лесно научават песни на своя и на чуждия език, дори без да знаят смисъла на текста, което по-нататък им помага при развитието на речта и изучаването на езици;
• Помага за социализирането на детето и за преодоляване на смущения в говора и комуникацията;

За родителите заниманията на „Бебешка музика” са също толкова интересни и занимателни – забавлението от откритието на едно ново съвместното общуване с малкия човек чрез езика на музиката, научаването на много детски песнички, срещата с нови родители, които са близки по интереси с вас.

Времето на заниманията наистина са време на общуване само и единствено с детето – без прекъсване, без досадни всекидневни задължения, без стрес. Вие, вашето дете и музиката. Разбира се, ще срещнете много нови приятели, с които ще споделяте заедно удоволствието от музикалното общуване с малкия човек.

В секцията „Отзиви“ ще намерите няколко мнения на родители, които редовно посещават музикалните занимания на „Бебешка музика” и могат да споделят с какво и защо ги намират интересни и полезни.