Това са развиващи музикални занимания в малки групи за родители и деца на възраст от 3 месеца до 3 години. Те са специално подготвени и поднесени по начин, който е занимателен и приятен за децата. Използват се дрънкалки, дървени кубчета, подходящи играчки.

В един музикален час динамично се редуват песни, танци, музикални игри, ритмологични занимания, слушане на музика. Основен акцент е поставен на музикалната анимация – или ритмичното свързване на движения с музика.

Основен двигател на заниманията са майките или близките хора, с които децата работят в групата. Те пеят, имитират звуци и движения, танцуват, а децата се запознават с обстановката и другите деца, с музиката, движенията и песните и се включат активно тогава, когато са готови.

Музикалните занимания на „Бебешка музика” са обособени в две възрастови групи:
• Клас „Бебок” – за бебета от 3 до 12 месеца;
• Клас „Малчо” – за деца от 1 до 3 години;

Програмата на всеки музикален час започва с песен за „Добре дошли” с която всяко дете се поздравява поименно. Следва разпяване с кратка песничка за малкото агънце която се изпълнява от името на всяко дете и с помощта на плюшено снежнобяло агънце. Продължаваме с най-популярните български детски песни – „Зайченцето бяло”, „ Ние сме войници”, „Тръгнал кос”, „У дома часовник трака”, „Пеят, скачат палците” както и с няколко популярни народни песни – „Боряно, Борянке”, „Седнало е Джорето”, „Седнала Калина“, „Лаленце се люлее“. На песните деца и родители пеят и ритмично подражават на музиката с дървени кубчета и детски дрънкалки.

Всяка седмица се обявява музикална тема – нова песен свързана със сезоните или празниците!

Специално място е отредено на класическата музика – Моцарт, Вивалди, Бетовен, Хайдн се слушат 3 до 5 минути и се дава възможност през това време деца и родители да починат и да се заредят с енергия за танци.

В танцувалната част са включени традиционни български музикални игри – „Балона се надува“, „Ринги-ринги-рае“, адаптирани английски песнички-игри. Още весели песни за влакчето, автобуса, ритмични хорца, валсове.